ГЛУХОВЕЦЬКА СЕЛИЩНА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Вінницька область, Хмільницький район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

День Чорнобильської трагедії

Дата: 26.04.2018 09:08
Кількість переглядів: 658

День Чорнобильської трагедії для українців особливо трагічна дата.

Цього року виповнюється 32 роки від дня Чорнобильської катастрофи, яка стала найбільшою за всю історію ядерної енергетики у світі.

Чорнобильська атомна електростанція є символом наймасштабнішої техногенної катастрофи в історії людства. Трагедія, спричинена вибухом на її четвертому енергоблоці, не має аналогів за обсягами забруднення природного середовища, негативного впливу на здоров’я та психіку людей, їхній побут і соціально-економічні умови життя.

Радіацією забруднено понад 54 тисяч квадратних кілометрів території, постраждало понад 3,4 мільйони людей, з яких 1,5 мільйонів - діти.

Смертоносна пляма накрила понад 1000 українських міст і сіл, а на карті України з'явилась 30-кілометрова «зона відчуження».

Для ліквідації наслідків катастрофи було мобілізовано понад 600 тисяч осіб. Чорнобиль – не лише велика трагедія, а й символ безмежної мужності багатьох наших земляків.

Вам, шановні ліквідатори, найщиріші слова вдячності та доземний уклін за високу громадянську позицію, сміливість та відвагу. Схиляємо голови перед світлою пам’яттю тих, чиї життя обірвав смертоносний атом.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь