ГЛУХОВЕЦЬКА СЕЛИЩНА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Вінницька область, Хмільницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

День вшанування учасників бойових дій на території інших держав

Дата: 15.02.2022 09:15
Кількість переглядів: 5954

Шановні ветерани війни в Афганістані, члени сімей воїнів-інтернаціоналістів! З кожним роком все далі історія відділяє нас від вогняних років афганської війни. Але час не підвладний викреслити з нашої пам’яті героїчні подвиги, приклади мужності і вірності військовому обов’язку, які продемонстрували тисячі відданих синів і дочок України, долею одягнених у солдатські шинелі.

15 лютого 2022 року, відзначається 33-річниця виведення військ колишнього СРСР з Республіки Афганістан та День вшанування учасників бойових дій на території інших держав. За період з 25 грудня 1979 по 15 лютого 1989 року в бойових діях в Республіці Афганістан взяли участь біля 150 тисяч вихідців з України. Мужність та героїзм дорого коштували Україні: 3360 - загинули (загальні втрати – 14453 чол.), 72 - пропали без вісти або потрапили у полон. Пораненими із Афганістану повернулося близько 8 тисяч українців, інвалідами – майже 5 тисяч.

Шановні ветерани-інтернаціоналісти, неодноразово ризикуючи своїм життям, ви чесно виконували Присягу, забезпечували спокій та стабільність у багатьох країнах, чим заслужили визнання і вдячність їхніх народів. Тисячі вихідців з України пройшли крізь вогонь Афганської війни, що принесла нам численні трагедії та біль утрат.

Бажаємо всім міцного здоров’я, щастя, довгих років життя, успіхів у справах та злагоди в родинах на довгі літа. І нехай завжди над нами буде мирне небо!

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь