ГЛУХОВЕЦЬКА СЕЛИЩНА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Вінницька область, Хмільницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ДЕРЖАВНІ ДОТАЦІЇ ВЛАСНИКАМ ВРХ!

Дата: 12.09.2022 08:04
Кількість переглядів: 162

Інформуємо Вас, що 16 серпня 2022 року Кабiнетом Мiнiстрiв України було прийнято постанову № 918 «Про затвердження Порядку використання коштiв, передбачених у державному бюджетi для надання пiдтримки фермерським господарствам та iншим виробникам сільськогосподарської продукції» (далi - Порядок). Порядком передбачена зокрема спецiальна бюджетна дотацiя на утримання корiв.

Цей Порядок визначає механiзм використання коштiв, передбачених у державному бюджетi за програмою "Пiдтримка фермерських господарств та iнших виробникiв сiльськогосподарської продукції", що надаються з метою забезпечення безперебiйного виробництва сільськогосподарської продукції, пiдвищення рiвня продовольчої безпеки та економiчноi стiйкостi України.

Отримувачами бюджетних коштiв є фермерськi господарства та інші виробники сiльськогосподарської продукції (далi- отримувачі).

Для отримання бюджетних коштiв вiдомостi про отримувача повинні бути внесенi до Державного аграрного реестру.

Отримувач повинен мати у власностi та/або користуваннi вiд одного до ста двадцяти гектарiв земель сільськогосподарського призначення або мати у власностi вiд трьох до ста голiв великої рогатої худоби (кopiв), iдентифiкованих та зареєстрованих вiдповiдно до эаконодавства.

Бюджетнi кошти надаються для надання підтримки за такими напрямами:

  • бюджетна субсидiя на одиницю оброблювальних угідь сільськогосподарського призначення ( 1 гектар) для провадження сільськогосподарської діяльності;
  • спецiальна бюджетна дотацiя за утримання великої рогатої худоби (корiв) ycix напрямiв продуктивності.

Наголошуємо, що отримувач може скористатися одноразово одним iз визначених у цьому пунктi напрямiв.

Заявка на отримання бюджетних коштів подаєтъся через особистий електронний кабiнет до Державного аграрного реєстру отримувачами - громадянами України, юридичними особами, засновниками яких є виключно фiзичнi особи - громадяни України.

Бюджетнi кошти надаються отримувачам:

бюджетної субсидiї на одиницю оброблюваних угідь сільськогосподарського призначення ( 1 гектар) для провадження сільськогосподарської дiяльностi - у розмiрi 3100 гривень на 1 гектар, але не бiльше 372 000 гривень для одного отримувача;

спецiальна бюджетна дотацiя за утримання великої рогатої худоби (корів) ycix напрямiв продуктивностi надаеться на кожну корову, яка перебуває у власностi отримувача, iдентифiкована та зареєстрована вiдповiдно до законодавства станом на дату подання заявки, - у розмiрi 5300 гривень на одну корову, але не бiльше 530 000 гривень для одного отримувача.

Заявка на отримання бюджетних коштiв подається програмними засобами Державного аграрного реєстру з 1 вересня поточного року.

Граничний строк подання заявки до Державного аграрного реестру - 15 листопада поточного року.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь